Door te bewegen worden je spieren en gewrichten soepeler en sterker. Beweging verlaagt uw bloeddruk en cholesterol- en suikergehalte. Hierdoor helpt het ziekten te voorkomen zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte en overgewicht.

AmstelveenSport

AmstelveenSport biedt veel beweegactiviteiten aan voor jong en oud. Sport en bewegen is het middel om gezonder, beter en samen te leven en draagt zo bij aan een betere samenleving. Op de website is veel informatie te vinden over projecten in de wijk, beweegaanbod 55+, peutersport, beweegwijzer, aangepast sporten en wandelen in Amstelveen.

Buurtsport coaches

AmstelveenSport heeft 5 buurtsportcoaches in dienst. Zij onderzoeken welke sport- en beweegbehoeften er zijn bij de inwoners van jong tot oud. Ze zijn goed op de hoogte van het bestaande aanbod in de wijk en onderhouden contacten met verenigingen, onderwijs, gezondheidszorg en maatschappelijke organisaties om in samenwerking met hen de wijkbewoners (nog) meer in beweging te krijgen.

Fietsen

Ouderen fietsen graag, en willen graag blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Het programma Doortrappen heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Doortrappen motiveert hen zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen. Het lokale netwerk rondom de oudere in elke gemeente helpt daarbij.

Fietsmaatjes Amstelveen

Fietsmaatjes Amstelveen is een vrijwilligersorganisatie die gebruik maakt van duofietsen. Geschikt voor mensen die graag fietsen maar dat niet meer zelfstandig kunnen of voor mensen op leeftijd, met en beperking of een tijdelijke blessure.

Nationale Diabetes Challenge

Een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Doel is een structurele bijdrage te leveren aan de kwaliteit van leven van mensen met diabetes in Nederland. Een lokale wandel challenge om de gezondheid van haar deelnemers te verbeteren.

Zorgonline Amstelveen

Informatie over bewegen, hoeveel bewegen, beweegtips, samen bewegen en sporten met een beperking.

SamenGezond

Bewegen is gezond. Wilt u meer bewegen? SamenGezond biedt interessante artikelen, leuke producten en bruikbare tips.

Wandelen in Amstelveen

Wandelen is één van de manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Amstelveen kent een groot aantal enthousiaste wandelgroepen die er regelmatig op uit trekken om samen te bewegen. De wandelgroepen zijn er op verschillende niveau’s; van rollatorlopen tot rustig trimmen.

App SamenGezond

Helpt je gezonder te leven. Inzicht in je gezondheidssituatie middels een score, gebaseerd op je lichamelijke conditie, mentale gesteldheid en dagelijkse keuze’s rond voeding en beweging. Met tips en een online coach die je adviseert en stimuleert om gezonde keuzes te maken op het gebied van beweging, voeding en ontspanning.

SamenGezond

Bewegen is gezond. Wilt u meer bewegen? SamenGezond biedt interessante artikelen, leuke producten en bruikbare tips.

Thuisarts.nl

Thuisarts versterkt de mogelijkheid van zelfregie en zelfzorg voor alle inwoners van Nederland. Thuisarts biedt u toegankelijke, betrouwbare en onafhankelijke gezondheidsinformatie, gemaakt door artsen. U vindt hier tips en filmpjes over bewegen.

App Fitstap

Beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal.

Actify Bewegen app

Stap voor stap meer bewegen. Klaar voor de stap? Actify Bewegen daagt je op een leuke manier uit om meer te bewegen. De gratis stappenteller houdt je stappen bij en stuurt je op missie om je stappendoel te halen. Je kunt jouw eigen missies bepalen en ze alleen of samen met vrienden doen. Op naar een gezonde leefstijl met Actify als gezondheid coach op je telefoon.

Fysiotherapie en Podologie Amstelveen

Praktijk van Rutger de Groot (gevestigd in MC Molenweg) biedt o.a. oefengroepen (voor COPD, artrose), duizeligheidsklachten, dry needling, handtherapie, manuele therapie, podologie, revalidatie, wandelgroep.

Fysiotherapie Ziekenhuis Amstelland

Diederik de Zeeuw, fysiotherapeut gespecialiseerd in duizeligheidsklachten

Psychosomatische fysiotherapie

Een psychosomatisch fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met spannings- of stress-gerelateerde klachten of onbegrepen pijnklachten. De oorzaak van klachten kan van zowel lichamelijke- als psychische aard zijn of een combinatie daarvan. Er is sprake van psychosomatische klachten als de fysieke klachten verband houden met een verstoring in de balans tussen lichamelijke/psychische belasting en de draagkracht van een persoon. Mogelijk ervaart u dat u meer prikkelbaar en gespannen bent of meer last hebt van vermoeidheid en pijn. Deze lichamelijke klachten kunnen verband houden met bepaalde levensomstandigheden.

Fysiotherapie Troelstralaan – Westelijk Halfrond

Gespecialiseerd in manuele therapie, psychosomatische fysiotherapie, sportfysiotherapie, oefentherapie, mensendieck en osteopathie. Lid van rugpijnnetwerk en schoudernetwerk.

Medisch Centrum IBIS Fysiotherapie & Revalidatie

Wij benaderen de gezondheid vanuit een holistisch mensbeeld. Hierbij worden de gezondheidsproblemen in alle facetten beschouwd, dus lichamelijk, psychisch en sociaal. Door het inzetten van verschillende disciplines in het team, kan deze holistische aanpak gerealiseerd worden. Gespecialiseerd in Back2Living: Corona revalidatieprogramma.

Mensendiecktherapeute

Anouk Schuling. Bij oefentherapie gaat het over het zien, voelen en ervaren wat je met je lichaam kunt doen wanneer je klachten hebt of wanneer je preventief wilt omgaan met je lichaam.
Scroll to Top