Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk voor de gezondheid. Slaap kun je het beste omschrijven als een dagelijkse periode van rust waarin het lichaam zich herstelt. Uw lichaam maakt onder andere nieuwe cellen aan en verwijdert dode cellen. Ook verslappen de spieren zich in je slaap en worden je hersengolven, hartslag en ademhaling langzamer.

Slaap informatie

Informatie voor mensen die te maken hebben met slaapproblemen. Informatie over de verschillende slaapaandoeningen, onderzoek en behandelingen.

Snel beter in je vel

Hier vindt u online trainingen om zelfstandig te werken aan slaap-, pieker- of stressklachten.

Thuisarts.nl

Thuisarts versterkt de mogelijkheid van zelfregie en zelfzorg voor alle inwoners van Nederland. Thuisarts biedt u toegankelijke, betrouwbare en onafhankelijke gezondheidsinformatie, gemaakt door artsen. U vindt hier tips en filmpjes over slaap.

Zorgonline Amstelveen

Informatie over goed slapen en het oplossen van problemen met het slapen.

Haptotherapie

Haptotherapie is een therapie die tot doel heeft je denken en voelen in evenwicht te brengen. Door gesprekken en situaties uit het dagelijks leven te bekijken word je bewuster. Aanraken en aangeraakt worden, helpen je te voelen wat dit betekent en wat belangrijk en waardevol voor je is.

Slaapoefentherapie Anouk Schuling

De slaapoefentherapeut kan u helpen bij inslaapproblemen, doorslaapproblemen, vroeg wakker worden, nachtelijk piekeren, postoperatieve slaapproblemen, (langdurig) gebruik van slaapmedicatie.
Scroll to Top