Gezonde voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Voedsel is er om ons lichaam energie te geven, oftewel, om ons lichaam te voeden en niet om te vullen. ‘Je bent wat je eet!’. We kennen dit cliché allemaal, maar nemen we deze gezegde wel letterlijk genoeg? Gezonde voeding heeft talloze positieve werkingen op ons lichaam, zowel aan de binnen als de buitenkant. Door gezonde voeding voelen we ons vitaal, hebben we een betere nachtrust, kunnen we ons beter concentreren, hebben we meer energie en een betere weerstand tegen infecties.

SamenGezond

Gezond eten biedt veel voordelen. Het is alleen niet altijd makkelijk om je eetgewoonten te veranderen. SamenGezond biedt interessante artikelen, producten en recepttips voor een gezond eetpatroon.

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding. Tips over gezonder, duurzamer en veiliger kiezen.

Thuisarts

Thuisarts versterkt de mogelijkheid van zelfregie en zelfzorg voor alle inwoners van Nederland. Thuisarts biedt u toegankelijke, betrouwbare en onafhankelijke gezondheidsinformatie, gemaakt door artsen. U vindt hier tips en filmpjes over voeding en afvallen.

App SamenGezond

Helpt je gezonder te leven. Inzicht in je gezondheidssituatie middels een score, gebaseerd op je lichamelijke conditie, mentale gesteldheid en dagelijkse keuze’s rond voeding en beweging. Met tips en een online coach die je adviseert en stimuleert om gezonde keuzes te maken op het gebied van beweging, voeding en ontspanning.

App Calorieën en Voedingstrack

Eet gezond en voel je goed. Gratis persoonlijk voedingsplan.

Zorgonline Amstelveen

Informatie over gezond eten en drinken. Tips over gezond koken, moeite met eten en drinken en samen met anderen eten.

App Mijn Eetmeter

Wil je gezonder eten of afvallen? Of gewoon inzicht krijgen in wat je eet? Het eetdagboek Mijn Eetmeter helpt. Je krijgt te zien hoeveel voedingsstoffen en calorieën je binnenkrijgt en je kunt bekijken in hoeverre je eet volgens de Schijf van Vijf. Je krijgt direct advies op maat. Je kunt je gewicht bijhouden met een ingebouwde BMI-meter.

Diëtheek Amstelveen-Amsterdam Buitenveldert

Dietiste Lea Polak Diëtheek gelooft dat een gezond leven begint bij de juiste voeding. Goede voeding helpt u gezond en fit te houden. Soms vraagt uw gezondheid echter om een aanpassing van uw voeding. De diëtiste geeft u verantwoorde, persoonlijke voedingsadviezen om deze aanpassing op een praktische en realistische manier in uw leven in te passen.

Dietistenpraktijk Lonneke de Bruijne

Een zelfstandige diëtistenpraktijk in Uithoorn en Amstelveen. U kunt hier terecht met vragen over voeding of een voedingsadvies op maat, maar ook als u om medische redenen uw voeding moet aanpassen.

Dietistenpraktijk Renate de Schaap

Voor een persoonlijk voedingsadvies aan kinderen en volwassenen. De diëtistenpraktijk is o.a. gevestigd in MC Molenweg, locatie apotheek.
Scroll to Top