Ontspanning doorbreekt spanning. Dit doet u door elke dag bewust momenten in te bouwen om te ontspannen. Richt hierbij al uw aandacht op die activiteit en laat u niet afleiden door gedachten

Doula

Ik ben Alyne Prado, Braziliaanse, moeder van 2 kinderen en woon sinds 2007 in Nederland. Een doula is een professional die de zwangere vrouw begeleidt tijdens hun “zwangerschapsreis” tot na de bevalling. Doula’s bouwen een vertrouwensrelatie op met hun klanten, bieden emotionele steun en geven relevante informatie aan toekomstige ouders.

Mijn positieve gezondheid

Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat u zich gezond en energiek voelt, op de manier die bij u past.

Meditatie

Mediteren is louter zijn in het hier en nu. Volg je adem, tel in- en uitademing, of zeg in stilte een mantra. Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot jouw ware kern te komen. Er zijn veel manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: om te ontspannen bijvoorbeeld, om bij jezelf te komen, om om te gaan met (negatieve) emoties

Mindfulness

Leven met aandacht. Mindfulness, of aandachttraining, is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. Je komt dichterbij je gevoel, zonder erover te oordelen of er direct gevolg aan te geven. Je aanvaardt de situatie zoals die is en creëert zo ruimte om problemen van een andere kant te bekijken. Door dit proces te trainen, leef je intenser en kun je tegelijkertijd makkelijker ontspannen.

Snel beter in je vel

Hier vindt u online trainingen om zelfstandig te werken aan slaap-, pieker of stressklachten.

Thuisarts.nl

Thuisarts versterkt de mogelijkheid van zelfregie en zelfzorg voor alle inwoners van Nederland. Thuisarts biedt u toegankelijke, betrouwbare en onafhankelijke gezondheidsinformatie, gemaakt door artsen. U vindt hier tips en filmpjes over ontspannen.

De Mindfulness app

Maak de weg vrij voor meer ontspanning en rust in je hoofd. App waarmee je een moment van rust kunt creëren.

App Fitstap

Beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. De combinatie van een gezonde geest in een vitaal lichaam staat centraal.

Connecting Footsteps

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. U kunt hier terecht voor chronische blessures. Gebaseerd op holistische basis.

Actify Bewegen app

Stap voor stap meer bewegen. Klaar voor de stap? Actify Bewegen daagt je op een leuke manier uit om meer te bewegen. De gratis stappenteller houdt je stappen bij en stuurt je op missie om je stappendoel te halen. Je kunt jouw eigen missies bepalen en ze alleen of samen met vrienden doen. Op naar een gezonde leefstijl met Actify als gezondheid coach op je telefoon.

Haptotherapie

Haptotherapie is een therapie die tot doel heeft je denken en voelen in evenwicht te brengen. Door gesprekken en situaties uit het dagelijks leven te bekijken word je bewuster. Aanraken en aangeraakt worden, helpen je te voelen wat dit betekent en wat belangrijk en waardevol voor je is.

Psychosomatische fysiotherapie

Amber Koelemij is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met spannings- of stressgerelateerde klachten of onbegrepen pijnklachten. De oorzaak van klachten kan van zowel lichamelijke- als psychische aard zijn of een combinatie daarvan. Er is sprake van psychosomatische klachten als de fysieke klachten verband houden met een verstoring in de balans tussen lichamelijke/psychische belasting en de draagkracht van een persoon. Deze lichamelijke klachten kunnen verband houden met bepaalde levensomstandigheden.
Scroll to Top